Επιστολή Παναρίτη στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Τι ζητάει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τα μέλη μας με αντικείμενο εργασιών συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, σύμφωνα με το άρθρο 1δ του ν. 23199/2019, ανήκουν, μαζί με τα σημεία στάσης και στάθμευσης, στους επιλέξιμους χώρους για την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων (σημεία επαναφόρτισης).

Θεωρούμε πως το Υπουργείο σας πρέπει να μελετήσει και εντάξει αυτές τις επενδύσεις ως επιλέξιμες δαπάνες σε προγράμματα του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία καλύπτουν δράσεις που στοχεύουν στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Είναι απαραίτητη η στήριξη αυτών των καινοτόμων επενδύσεων, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η επιχειρηματικότητα, η οποία καθιστά αδύνατη την επένδυση με ιδία έξοδα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Θεωρούμε πως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μηχανημάτων και μοτοσυκλετών να επενδύσουν στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, γεγονός που θα έχει πολλαπλά οφέλη και για το περιβάλλον.

 Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ