Επιστολή Έρσης Φιλιπποπούλου προς αποκατάσταση της ακρίβειας των γεγονότων

Προς το Δ.Σ. και τα μέλη του σωματείου «Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης».

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της Λακωνίας δημοσιεύθηκε στις 15/11/2018 ανακοίνωση του σωματείου σας για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, στην οποία αναφέρθηκε ότι “έχει προσληφθεί η κ. Έρση Φιλιπποπούλου ως σύμβουλος της κ. Τζανετέα για να ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης”. και, στη συνέχεια της ίδιας πρότασης, ότι “…ανατέθηκε σε μελετητικό γραφείο να ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης έναντι του ποσού των 65.000,00 ευρώ με fast track διαδικασία. Το κόστος, οικονομικό και χρονικό, για την συγκεκριμένη εργασία, είναι τεράστιο!”. Για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις και περίεργοι συνειρμοί, σας διευκρινίζω ότι:

α. Ουδέποτε προσελήφθην από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Λόγω της μακράς πείρας μου σε θέματα μελετών μουσείων και αρχιτεκτονικών διαγωνισμών μου ζητήθηκε από τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να συμμετάσχω στις διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου του μουσείου, το οποίο και έπραξα αφιλοκερδώς, ως προσφορά στη μνήμη του αειμνήστου πατέρα μου Ιωάννη Φιλιππόπουλου, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε τα νεανικά του χρόνια στην Τρύπη. Ακόμη και τα οδοιπορικά έξοδα μετάβασης στη Σπάρτη, όποτε χρειαζόταν, καταβάλλονταν από εμένα. Η τελευταία ενέργεια για το μουσείο στην οποία συμμετείχα ήταν μία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την 13/11/2017.

β. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τη διαδικασία επιλογής συμβούλου από την Π.Ε. Λακωνίας και δεν έχω καμία σχέση με το μελετητικό γραφείο στο οποίο ανατέθηκε τελικά η σύνταξη των τευχών του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ― δεν γνωρίζω καν ποιό είναι.

Κοινοποιώ την παρούσα επιστολή σε όσες ιστοσελίδες είδα την ανακοίνωσή σας και σας παρακαλώ να τη διαβιβάσετε και σε τυχόν άλλα ΜΜΕ που τη δημοσίευσαν αλλά διέλαθαν της προσοχής μου, προς αποκατάσταση της ακρίβειας των γεγονότων.

Με εκτίμηση

Έρση Φιλιπποπούλου

αρχιτέκτων-μηχανικός Ε.Μ.Π., νομικός Ε.Κ.Π.Α.