Επιστημονικές δραστηριότητες του Κέντρου Δίαυλος

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τον Νοέμβριο, καθώς και αυτές που είναι προγραμματισμένες να υλοποιηθούν τον Δεκέμβριο.

Συμμετοχές στελεχών του «Διαύλου» σε Διημερίδα της ΣΕΒΕ και Ημερίδα της ΕΕΨΕ:

Στα πλαίσια της Διημερίδας της ΣΕΒΕ (Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος) που διεξήχθη 24 & 25 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με τίτλο: «Οικο-γένεια στο παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον» τα στελέχη του Κ.Π. Λακωνίας «Δίαυλος» Παπαδοπούλου Ιωάννα & Γκουντούνα Ασπασία, σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Κέντρου Εκπαίδευσης & Εποπτείας του ΟΚΑΝΑ κ. Ηλία Γκότση, συμμετείχαν με το βιωματικό εργαστήριο «Το Άλμπουμ του Λάμπερτ», το οποίο αποτελεί μέρος της πιλοτικής παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης σε ομάδα θετών γονέων που υλοποίησαν τα προαναφερθέντα στελέχη στη Σπάρτη.

Επιπλέον, οι κυρίες Παπαδοπούλου & Γκουντούνα, συμμετείχαν στην 9η Ημερίδα της ΕΕΨΕ ( Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος) με τίτλο: «Κοινωνικές και Πολιτικές Διαστάσεις της Ψυχοθεραπείας» που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με την διεξαγωγή δύο (2) βιωματικών εργαστηρίων με τίτλους: 1. «Το Άλμπουμ του Λάμπερτ» 2. «Μιλώντας στα παιδιά για την Υιοθεσία» καθώς και με την παρουσίαση «Παρουσίαση Πιλοτικής παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης σε Ομάδα θετών Γονέων»

Παρεμβάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

Σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Νοσηλευτικής και τον Πρόεδρο του Τμήματος – Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπερζεράκο καθώς και την Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής κα Τζιαφέρη Στυλιανή, έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης τρεις (3) δίωρες εκπαιδεύσεις Δευτεροετών φοιτητών της Νοσηλευτικής στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης του μαθήματος «Κοινοτική Νοσηλευτική Ι». Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης τις ημ/νίες: 07, 10 & 17/12/2018 και ώρες: 10:00-12:00 το πρωί, με εκπαιδεύτρια το επιστημονικό στέλεχος Κατερίνα Καργάκου- Κοινωνική Λειτουργό.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου αναφορικά με εορταστικές παραστάσεις παραμυθιών που θα διοργανώσει το Κέντρο μας για παιδιά και μεγάλους…….Αναμείνατε!!!