Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Αθανάσιου Πλεύρη, στον ΕΟΔΥ

Πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση του συνολικού έργου

Ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, την κεντρική υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα και τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του νέου Υπουργού για τη λειτουργία του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση του συνολικού έργου του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα καθώς και του πλάνου υλοποίησης των δράσεων και προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί για το επόμενο διάστημα, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, τόσο αναφορικά με την πανδημία όσο και συνολικά.

Ο Υπουργός Υγείας στην τοποθέτησή του, σημείωσε τον ζωτικό, διευρυμένο πλέον ρόλο του ΕΟΔΥ στην προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας ενώ στάθηκε στην άοκνη προσπάθεια των εργαζομένων του και στην καθοριστική συμβολή του Οργανισμού συνολικά, στην καθημερινή μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογράμμισε ότι εκτός από τον ρόλο του Οργανισμού μέσα στην πανδημία, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο φορέα, με δομές και λειτουργία που διασφαλίζει όχι μόνο την αποτελεσματική ανταπόκρισή του στη σημερινή συγκυρία αλλά και την επιτυχή διαχείριση μελλοντικών κρίσεων στη δημόσια υγεία.