Επίσκεψη Θεόδωρου Βερούτη στο Δήμο Μονεμβασίας

Συζητήθηκαν όλα τα έργα που δρομολογούνται στην περιοχή

Τον Δήμο Μονεμβασίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης. Αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη στο Δημαρχείο των Μολάων, όπου συζήτησαν για όλα τα θέματα συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Μονεμβασίας, μεταξύ των οποίων η υπό εκπόνηση μελέτη ανάπλασης της οδού από την Γέφυρα έως την Πύλη του Κάστρου Μονεμβασίας, το υπό δημοπράτηση έργο της στερέωσης των βραχωδών πρανών του Κάστρου Μονεμβασίας, καθώς και τα έργα οδοποιίας που υλοποιούνται, αλλά και προγραμματίζονται σε περιοχές του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Λακωνίας, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στη Μονεμβάσια με τον Αντιδήμαρχο Μονεμβασίας Σταύρο Χριστάκο και τη συμμετοχή της Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Χαραμή, του Προέδρου της Κοινότητας Παναγιώτη Γράφου και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργου Μπουτέρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μαρίνα της Μονεμβασίας και ο προγραμματισμός νέων έργων, που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και περιλαμβάνουν: τη διαμόρφωση του χερσαίου τμήματος, την κατασκευή νέας κάθετης προβλήτας και την απαραίτητη θωράκιση τμημάτων της μαρίνας. Συζητήθηκε επίσης η βελτίωση του οδικού τμήματος Άγιος Φωκάς – Μονεμβασία, για το οποίο επίκειται δημοπράτηση της μελέτης, όπου το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου.
Κατά την επί τόπου μετάβασή του στα λιμενικά έργα, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με αλιείς της περιοχής, που του εξέφρασαν συγκεκριμένα αιτήματά, τα οποία δεσμεύτηκε να εξετασθούν προς ικανοποίησή τους.