Επίσκεψη Σταύρου Αραχωβίτη στο Καστόρι

Ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας και σεβασμού η διατήρηση των υπηρεσιών στις απομακρυσμένες περιοχές του Ν. Λακωνίας

Συνάντηση με το τοπικό συμβούλιο και τους συλλογικούς φορείς του Καστορείου είχε την Παρασκευή ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης. Μετά το ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου και την επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου για την απόφαση παύσης λειτουργίας του ΚΕΠ, ο βουλευτής προσκάλεσε και οι φορείς αποδέχτηκαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Καστόρι. Παρόντες ήταν και τα μέλη του τμήματος Αυτοδιοίκησης της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουμουνδούρος (επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ) και Κώστας Σταμάτης (δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης).

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΠ, ομόφωνα συμφώνησαν ότι η έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να κλείσει μία υπηρεσία σε ένα μεγάλο χωριό του Ταΰγετου απομακρυσμένο από την Σπάρτη και με υψηλό μέσο όρο ηλικίας. Καλούμε τον Δήμο Σπάρτης να αναθεωρήσει την απόφασή του και να αξιοποιήσει το προσωπικό που διαθέτει, μόνιμο και έκτακτο, και να

ζητήσει την στελέχωση των υπηρεσιών του με επιπλέον μόνιμο προσωπικό.

Ο βουλευτής έθεσε προς συζήτηση τη βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου, τη σημασία της λειτουργίας του Γυμνασίου και Λυκείου, την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Ταΰγετου και το θέμα της αδειοδότησης των ανεμογεννητριών στον Ταϋγετο.