Επίσκεψη Γ.Σταμάτη στον καταυλισμό Ρομά της Αγ.Τριάδος (video)

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Αμέσως μετά την επίσκεψη του στο δημαρχείο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση και με τους ιδιοκτήτες των καταπατημένων οικοπέδων της Αγ. Τριάδος, αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την παραβατικότητα των Ρομά, ο γ.γ. κοινωνικής αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, επισκέφθηκε τον καταυλισμό των Ρομά.

Εκεί, παρουσία και του αντιδημάρχου Καλαμάτας Γιώργου Φάβα, του επιστημονικού υπεύθυνου του ΕΟΔΥ Κώστα Βλαχοδημητρόπουλου , της επιμελήτριας ανηλίκων Καλαμάτας Αγγελικής Πούπουζα- Ρουμελιώτου καθώς και της ακτιβίστριας Γεωργίας Φάσσου, είχε συνάντηση και συνομίλησε με Ρομά, που διαβιούν στον καταυλισμό.

Ο κ. Σταμάτης ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα τόσο δική του όσο και της Κυβέρνησης είναι η απόδοση στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, της καταπατημένης γης, όπου σήμερα ζουν εκεί περίπου 18 οικογένειες Ρομά. Πρόσθεσε, πως η όποια λύση θα προκύψει ύστερα από συνεργασία με τις συγκεκριμένες οικογένειες και τις ανάγκες τους και με σεβασμό στους νόμους. Σημείωσε, πως είναι κρίμα ολόκληρος ο νομός Μεσσηνίας να ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες, ενώ τόνισε ότι η πολιτεία δε θα ανεχθεί πλέον συμπεριφορές παραβατικότητας και όχλησης της ευρύτερης περιοχής γύρω απ’ τον καταυλισμό.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι του καταυλισμούς, εξέφρασαν στον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητήματα που αφορούν τη διαβίωση τους ενώ έθεσαν και το ζήτημα με τις άδειες στις λαϊκές αγορές. Πάντως, φάνηκαν θετικοί στο να συνεργαστούν με την πολιτεία ώστε να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες η περιουσία τους απ’ τα καταπατημένα οικόπεδα.

Πηγή: ΕΡΤ