Επίσκεψη Αραχωβίτη στον Αρχαιολογικό χώρο Πελλάνας

“Σπουδαίο μυκηναϊκό κέντρο μαρτυρούν τα ευρήματα στους τάφους της Πελλάνας”

Το μυκηναϊκό νεκροταφείο στον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας επισκέφθηκε την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, αρχαιολόγο κ. Η. Τσιαγγουρή, ο οποίος ξενάγησε και ενημέρωσε τον βουλευτή για την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς και από τον πρόεδρο της Tοπικής Kοινότητας Πελλάνας κ. Ι. Ρασσιά. Με τη σειρά του ο κ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τους συνοδούς για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Μολονότι το ανασκαφικό έργο έχει σταματήσει στους θολωτούς τάφους, τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως μέχρι τώρα, δείχνουν ένα σπουδαίο μυκηναϊκό κέντρο. Η ΕΦ.Α. Λακωνίας, αν και διαθέτει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, δεν επαρκεί για τη στήριξη περαιτέρω αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή. Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση με προσωπικό δεδομένου ότι, αυτήν την ώρα, η υπηρεσία στηρίζει αναστηλωτικά και άλλα έργα χρηματοδοτούμενα, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το ΕΣΠΑ.

“Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει την έρευνα και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Λακωνία. Υπάρχουν πολλές πτυχές της Ιστορίας που μπορούν να φωτιστούν, όπως οι σχέσεις με τον Μινωικό Πολιτισμό. Η iστορία μας αξίζει να μελετηθεί” υπογράμμισε ο βουλευτής.