Επισήμως ανεξάρτητος ο Αριστείδης Φωκάς, με πέντε βουλευτές ο Λεβέντης

Έλλειψη στρατηγικής και θάρρους από την Ένωση Κεντρώων επικαλείται στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Με 5 βουλευτές μένει η Ένωση Κεντρώων. Ορατός ο κίνδυνος διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ανεξάρτητος και με τη «βούλα» είναι πλέον ο μέχρι χθες βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς. Το διαζύγιο, που είχε προαναγγελθεί δια τηλεοπτικής συνεντεύξεως, επισημοποιήθηκε με την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Φωκάς και στην οποία επικαλείται ως λόγους αποχώρησης από το κόμμα την «έλλειψη στρατηγικής και θάρρους» να τα βάλουν με παθογένειες.

Η επιστολή φαντάζει εμμέσως απάντηση στον Βασίλη Λεβέντη, που καταγγέλλει αποστασία και έχει καταλογίσει στον πρώην βουλευτή του ότι αναζητά νέα πολιτική στέγη για να διασφαλίσει θέση στην επόμενη Βουλή.

Ο κ. Φωκάς υποστηρίζει στην επιστολή του ότι ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντά του στο κόμμα, και δηλώνει ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας.

Με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Φωκά η Ένωση Κεντρώων μένει επισήμως με πέντε βουλευτές, που αποτελεί το ελάχιστο όριο συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με ορατό τον κίνδυνο διάλυσής της εάν αποχωρήσει ένας ακόμα βουλευτής.

Η διάλυση της ΚΟ είναι πλέον ορατό ενδεχόμενο καθώς ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον κ. Λεβέντη.