Επικοινωνία Κρητικού – Μενδώνη για θέματα Πολιτισμού

Στο επίκεντρο το Κάστρο Γερακίου, ο Ναός Ασωμάτου Μάνης και το Ελληνιστικό Γεφύρι στο Ξηροκάμπι

Με αφορμή την επιστολή που έλαβα δια αλληλογραφίας στις 19/4/2021 από την Τοπική Κοινότητα Γερακίου σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης της μίας υπαλλήλου φύλαξης, έπειτα από την αποχώρησής τον Ιούνιο, επικοινώνησα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και της έθεσα τρία ζητήματα, ήτοι:
Την ανάγκη αντικατάστασης της υπαλλήλου φύλαξης στο Κάστρο Γερακίου μέσω νέας πρόσληψης ή μετακίνησης άλλου/ης υπαλλήλου μετά τον Ιούνιο
Την προοπτική αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιερού Ναού Ασωμάτου στο Ταίναρο της Μάνης.
Την ανάγκη συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης του Ελληνιστικού Γεφυριού στο Ξηροκάμπι, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο εν ενεργεία γεφύρι στην Ευρώπη.
Η Υπουργός μου πρότεινε να θέσω τα ζητήματα υπηρεσιακά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Την Παρασκευή το πρωί ενεχείρησε συνεργάτης μου Επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, μέσω της οποίας πέραν των παραπάνω τριών ζητημάτων ζήτησα ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων Πολιτισμού. Στόχος μου είναι να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη, προστασία και προβολή των θησαυρών Πολιτισμού της λακωνικής γης. Άλλοι λαοί δεν έχουν και ψάχνουν θησαυρούς Πολιτισμού. Εμείς έχουμε και δεν τους δίνουμε την πρέπουσα προσοχή! Ας συμβάλλουμε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση!
Νεοκλής Κρητικός