Επιδημιολογικός Χάρτης | Το 30.87% έχει εμβολιαστεί στη Λακωνία

Ένας στους τρεις έχει εμβολιαστεί μία τουλάχιστον μία δόση

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του επιδημιολογικού χάρτη, ο οποίος επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς, πλέον μπορούν οι πολίτες να βρίσκουν πληροφορίες για την πορεία του εμβολιασμού σε κάθε νομό.

«Έτσι, τοπικές Αρχές, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας, το τείχος ανοσίας και τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνουν κατά το φετινό καλοκαίρι. Με όπλα τον εμβολιασμό, τους συστηματικούς και μαζικούς ελέγχους διάγνωσης και αυτοδιάγνωσης, τη διαφάνεια και τα ανοιχτά δημόσια δεδομένα και, φυσικά, την ατομική και συλλογική ευθύνη, μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τη Λακωνία, τα ποσοστά δεν είναι ικανοποιητικά, καθώς μέχρι στιγμής, με τουλάχιστον μία δόση έχει εμβολιαστεί το: 30.87%, με το δείκτη θετικότητας των ελέγχων να αγγίζει το 0.11%. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ