Επερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για τη Λάκκα Σπάρτης

Αντικείμενο οι συμπεριφορές αλλοδαπών στην περιοχή

«Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι, σε καθημερινή σχεδόν βάση, οι άνω λαθρομετανάστες, που αθλούνται σε γήπεδα της περιοχής, τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ απομακρύνουν από τους αθλητικούς χώρους τα παιδιά της γειτονιάς για να παίξουν οι ίδιοι. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τους διαμένοντες στην περιοχή, οι εν λόγω λαθρομετανάστες, αφοδεύουν ανοιχτά στον ευρύτερο χώρο, ενώ αποθέτουν ανεξέλεγκτα οπουδήποτε τα απορρίμματά τους. Οι κάτοικοι, πλέον, είναι αγανακτισμένοι και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά τους από τις βίαιες συμπεριφορές των παράνομων αλλοδαπών, αλλά και να προστατευθούν ακόμα και τα χωράφια, καθώς και τα οπωροφόρα τους από τις καταστροφές που προκαλούν οι ως άνω απρόσκλητοι λαθρομετανάστες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να προστατέψετε την κοινωνική γαλήνη, τις ζωές αλλά και τις πάσης φύσης καλλιέργειες των κατοίκων στην παραπάνω περιοχή από προβληματικές συμπεριφορές των ανωτέρω λαθρομεταναστών;

2. Είναι στα σχέδιά σας να μεταφέρετε και άλλους λαθρομετανάστες στην ως άνω περιοχή;

3. Γιατί δεν προβαίνετε άμεσα σε απελάσεις λαθρομεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο, ώστε να θωρακίσετε τη χώρα μας από την βία και την ανομία που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες, όπου οι εν λόγω έχουν εγκατασταθεί;»