Σε εξέλιξη επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – μολότοφ και χημικά (video+pics)

Τραυματίστηκε αστυνομικός

Στην περιοχή επικρατεί συνωστισμός, καθώς χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Επεισόδια καταγράφονται στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης κατοίκων και φορέων ενάντια στην αστυνομική βία μετά τα βίαια χτυπήματα κατά πολιτών στην περιοχή την περασμένη Κυριακή.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν λίγο μετά τις 18.00 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με πανό και συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

ΕΛΑΣ: Κατασχέσαμε βόμβες μολότοφ – Συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.


Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

Άλλοι έγραψαν σε πανό το ρήμα «πονάω», που έγινε σύνθημα στη Νέα Σμύρνη μετά το βίντεο στο οποίο ο άνδρας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπούσε με το γκλομπ έναν από τους συγκεντρωμένους.

Θυμίζουμε πως η δικηγόρος του αστυνομικού που εμπλέκεται στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή στην Πλατεία Νέας Σμύρνης υποστήριξε πως «προηγήθηκε αξιόποινη πράξη» πριν από τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε στο βίντεο.