Επανέρχονται οι κάτοικοι Λάκκας & Νέου Κόσμου για τη μεταφορά της Λαϊκής

Επικαιροποιούν το πάγιο αίτημά τους οι εν λόγω συνοικίες

Με την από 15-4-2024 αίτησή μας προς τον κ. Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης (κοινοποίηση προς κ. Δήμαρχο και Επικεφαλής Παρατάξεων), υπογεγραμμένη από 26 κατοίκους των συνοικιών μας, επικαιροποιήσαμε το πάγιο αίτημα των συνοικιών μας, για μετακίνηση και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (εκ περιτροπής) στις συνοικίες μας και ζητήσαμε να εισαχθεί το θέμα αυτό στην ΗΔ μιας εκ των επόμενων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, σύμφωνα με τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα, Ν3463/2006-Άρθρο 215-παρ. 3.

Το αίτημά μας αυτό είχε εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης με 2.500 υπογραφές κατοίκων το 2019, είχε γίνει αποδεκτό από το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 129/10-4-2019 απόφασή του, είχε λάβει όλες τις αναγκαίες γνωμοδοτήσεις και εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα του κράτους του δήμου και της περιφέρειας, όπως ορίζει ο Νόμος, είχαν εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου τα σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα και είχαν γίνει εκ μέρους του δήμου οι αναγκαίες διαγραμμίσεις τοποθέτησης των πάγκων στις συνοικίες μας.

Δυστυχώς, η απόφαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση επειδή, ως κανονιστική απόφαση, δεν είχε ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου αλλά με πλειοψηφία των παρόντων.

Με τη νέα μας αίτηση, δίνουμε τη δυνατότητα στο νέο δημοτικό συμβούλιο, να διορθώσει αυτήν την «αβλεψία» και να υλοποιήσει μιαν σαφώς εκφρασμένη θεσμική απόφαση, η οποία θα αποσυμφορήσει το ασφυκτικά επιβαρυμένο κέντρο της Σπάρτης, θα αποκεντρώσει την ανάπτυξη προς την περιφέρεια της πόλης, θα τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον προς όφελος των παραγωγών-πωλητών και στα πλαίσια της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους δυο μεγάλων λαϊκών συνοικιών, να εξυπηρετούνται δυο φορές το μήνα στις συνοικίες τους.

Αυτή η άκρως αναπτυξιακή και φιλολαϊκή δημοτική πολιτική εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια σε πάρα πολλούς δήμους σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και προβλέπεται ρητά από τον σχετικό με τις «Λαϊκές Αγορές» Νόμο, ο οποίος ορίζει τη Λαϊκή Αγορά ως «μετακινούμενη» (Ν.4497/2017-άρθρο 2).

Σπάρτη 15-4-2024

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ