Επανέρχεται για τον υγειονομικό χάρτη της Λακωνίας ο Κρητικός

Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, αυτήν τη φορά, με αίτημα την αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη της Λακωνίας, ως προς τα Περιφερειακά Ιατρεία των Κέντρων Υγείας του νομού, υπέβαλε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός, εξηγεί το σκεπτικό του: «Ειδικότερα και με τα παρόντα δεδομένα, στο Κ.Υ. Καστορείου και στο Κ.Υ. Σπάρτης δεν υπάγονται Π.Ι. Λαμβάνοντας υπόψη τον γεωγραφικό παράγοντα, όμως, θα έπρεπε να έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία τους τα Π.Ι. από τα Κ.Υ. Γυθείου και Βλαχιώτη, γιατί βρίσκονται στη γεωγραφική εμβέλειά τους». Υπογραμμίζεται, πως στην ερώτηση, περιέχεται αναλυτικά η πρότασή του με τον τροποποιημένο υγειονομικό χάρτη.

Ο κ. βουλευτής επισήμανε στον κ. Χρυσοχοΐδη, πως μια τέτοια αναδιάταξη, θα αποτελούσε μια δίκαιη, ορθολογική και ωφέλιμη λύση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση, πως θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Κ.Υ. Καστορείου & Σπάρτης και την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Σπάρτης και των όμορων κοινοτήτων, καθώς και των κατοίκων της Δ.Ε. Πελλάνας.