Επανέρχεται η Επιτροπή Κατοίκων για το 6ο Δημοτικό Σπάρτης

ΠΡΟΣ : Τον κ. Μοιράγια Σπυρ. , Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

κ. Πρόεδρε

Στις 20-10-2020 , κάνοντας χρήση του δικαιώματος της «Ώρας του Δημότη» , η οποία , από το 2016 , προβλέπεται στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου , υποβάλλαμε , εν όψει της συνεδρίασης της 21-10-2020 , έγγραφο ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει προς την κατεύθυνση υλοποίησης της θετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης , αφού σύμφωνα με το N.3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) ΑΡΘΡΟ 86 , παρ. 1β , ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ορίζεται σαφώς ότι :

1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τη διασφάλιση της ενότητας της τοπικής κοινωνίας . Ειδικότερα, ο δήμαρχος:

…………………………………………………………………………………………..

β) Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και της δημαρχιακής επιτροπής.

Δυστυχώς , στη συνεδρίαση της 21-10-2020 , ΟΥΤΕ το έγγραφο ερώτημά μας διαβάστηκε από το προεδρείο , ΟΥΤΕ ο κ. Δήμαρχος απάντησε σ’ αυτό .

Κατόπιν τούτου αιτούμεθα όπως κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στα πλαίσια της θεσμοθετημένης «΄Ωρας του Δημότη» , ανακοινώσετε στο δημοτικό συμβούλιο το περιεχόμενο της έγγραφης ερώτησής μας και υπάρξει απάντηση από τον κ. Δήμαρχο , στα πλαίσια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου .

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει κι επιτάσσει τα παρακάτω :

«Σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθιερώνεται η ώρα του δημότη, διάρκειας 20 λεπτών.

Οι Δημότες εγγράφονται για ερωτήσεις- τοποθετήσεις στην αρχή της συνεδρίασης.

Χρόνος κάθε δημότη ορίζονται τα δυο (2) λεπτά, όπως στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι απαντήσεις δίνονται από τον κ. Δήμαρχο ή αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή Πρόεδρο Νομικού Προσώπου ή επικεφαλής παράταξης άμεσα ή στην επόμενη ώρα του δημότη.»

Σπάρτη 22-10-2020

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ