Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στη Λακωνία

Τι θα γίνει στη Σπάρτη

1. Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

2. Με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών ορίζεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, περιλαμβάνουν, τέλεση δοξολογιών οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, στην πόλη της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί:

1. Γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

3. Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό.

4. Κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν. ΒΕΡΟΥΤΗΣ