Ένωση Γονέων Ναυπλίου | Συλλυπητήριο μήνυμα για τα Τέμπη

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί και δεν πρέπει να διακυβεύεται στο βωμό οποιουδήποτε ατομικού, επιχειρηματικού ή πολιτικού οφέλους

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των μελών της για τον θάνατο των συνανθρώπων μας στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί και δεν πρέπει να διακυβεύεται στο βωμό οποιουδήποτε ατομικού, επιχειρηματικού ή πολιτικού οφέλους. Η συντεταγμένη πολιτεία υποχρεούται να εγγυάται την ασφάλεια των ανθρώπων σε κάθε έκφανση της δραστηριότητάς τους και να θέτει προ των ευθυνών τους όλους όσοι εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, με τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών. Η πλήρης διαλεύκανση των αιτίων και η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων αποτελεί απαίτηση όλων, αλλά κυρίως αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Κάθε ζωή έχει αξία, γι΄αυτό κάθε απώλεια ζωής που θα μπορούσε η πολιτεία να έχει αποτρέψει είναι αδικαιολόγητη.

Τέλος, το ΔΣ της Ένωσης καλεί τους γονείς και κηδεμόνες του Δήμου μας στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για το έγκλημα των Τεμπών που διοργανώνουν φορείς και σωματεία την Τετάρτη 08/03/2023 και ώρα 18:30 στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο.