Εντυπωσίασε ο διαγωνισμός FIRST® LEGO® League Πελοποννήσου στη Σπάρτη

Προκρίσεις και διακρίσεις στον Πανελλήνιο Τελικό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ο Περιφερειακός Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League Πελοποννήσου στη Σπάρτη, μία συνδιοργάνωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης με την Eduact.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν 11 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 120 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές. Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες και τους δόθηκε η δυνατότητα να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων. Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών της τοπικής κοινωνίας που ξεπέρασαν τους 20 και συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Φ15/133790/Δ2). Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής, ενώ το 1/2 των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece, που έλαβε χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Πελοποννήσου FIRST® LEGO® League Σπάρτη:

Core Values Award

● C3169 ARTech | Innovation Project Award  

● C3150 LEGOBOOM | Robot Design Award

● C3161 Northside | Robot Performance Award

● C3018 RdisT | Rising-All Star Award

● C3158 | MindBurst

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορίαCHALLENGE είναι οι: C3018 RdisT, C3150 LEGOBOOM, C3161 Northside και C3169 ARTech.

Στον πρόσφατο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL Challenge Masterpiece, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 9 & 10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, τη Σπάρτης εκπροσώπησαν τρεις ομάδες και συγκεκριμένα η Northside Robotics, η Art1tech και η Legoboom Sparti, η οποία μάλιστα κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο βραβείο BreakthroughAward!

Η ομάδα Art1tech από το 2ο Λύκειο ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά και την ευγενική χορηγία τους:

Τον μεγάλο χορηγό MYSTRAS GRAND PALACE
Το Xenia Mystras 
Την Αgronet Σταματόπουλος 
Τη Sparta Grecostrom   

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχιτέκτονα, Σάββα Πανταζόπουλο, για την βοήθειά του, καθώς και στον Δημήτρη Σαγιάννη, υπεύθυνο Ρομποτικής και διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.