Ενημέρωση των μαθητών Λυκείου Σκάλας για την ψυχική υγεία

Δράση ευαισθητοποίησης

Σε ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Σκάλας για την ψυχική υγεία, προχώρησε ο Δήμος Ευρώτα και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου, στο πλαίσιο διοργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Σκάλας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις διαταραχές ψυχικής υγείας, καθώς επίσης τα μέσα και τους τρόπους προαγωγής συναισθηματικής και κοινωνικής ευεξίας, από το επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ευρώτα και πιο συγκεκριμένα από την κ. Μαρία Μαυροματίδη, Κοινωνιολόγο και Προϊσταμένη του τμήματος και τις Ψυχολόγους κ.κ. Ιωάννα Κούρου και Μαρία Ηλιάνα Κρητικάκου.

Πρόκειται για μια παρουσίαση, στόχος της οποίας δεν ήταν μόνο η ενημέρωση, αλλά και η απενεχοποίηση των μαθητών για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπό το πρίσμα ότι η ψυχική υγεία συνιστά ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και κυρίως καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα.