Ενημέρωση για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ

Ανακοίνωση προέδρων Αφισίου και Χρυσάφων

Αξιότιμες – οι συνδημότισσές – τες κυρίες – οι ,

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Σπάρτης εφαρμόζει πιο δίκαιη κατανομή τους κόστους του νερού και της διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων , λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της ανταποδοτικότητας .

Μέχρι σήμερα οι πέντε πρώην Δήμοι που ενσωματώθηκαν στο Δήμο Σπάρτης και αποτελούν περίπου το 50% των πελατών της ΔΕΥΑ τύγχαναν προνομιακής τιμολόγησης αφού για το ίδιο αγαθό (νερό ) και υπηρεσίες πλήρωναν κατά μέσο όρο 3 με 4 φορές λιγότερο από το άλλο 50% δηλαδή τη Δημοτική ενότητα Σπάρτης.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική προέκυψε ύστερα από οικονομοτεχνική μελέτη της υπηρεσίας και λαμβάνει υπόψη της όλες τις τοπικές ιδιαιτερότητες των Κοινοτήτων διαχωρίζοντας το κόστος της φυσικής ροής (πηγές) και το κόστος της άντλησης αντίστοιχα.

Επίσης τα τέλη σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο μειώνονται κατά 50% περίπου.

Οι εκπτώσεις στα καταστήματα, στις αγροκτηνοτροφικές μονάδες, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους πολύτεκνους και στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΥΑΣ δείχνουν την ευαισθησία του Δημάρχου κ. Πέτρου Δούκα και της ΔΕΥΑΣ στα προβλήματα του ήδη επιβαρυμένου οικογενειακού προϋπολογισμού.

Τέλος συγχαίρουμε την διεύθυνση και την διοίκηση της ΔΕΥΑΣ που πήραν αυτή την απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να παραδοθεί μελλοντικά η ΔΕΥΑΣ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αφισίου     Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χρυσάφων

Εμμανουήλ Φριντζίλας                                Ιωάννης Παναγάκης