Ένας φίλος της Λακωνίας τίμησε την Ελλάδα στο Βουκουρέστι

Την προηγούμενη Πέμπτη (19 Απριλίου) η Κυβέρνηση της Ρουμανίας, το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου και η εκεί Ελληνική Πρεσβεία απένειμαν την ύψιστη διάκριση στον καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθν. Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη με τον τίτλο του επίτιμου Καθηγητή.

Ειδικότερα, στην εξαιρετική αυτή τελετή ο κ. Χαραλαμπάκης και ο Έλληνας πρέσβης κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος (από την Αρκαδία), μίλησαν για το Γ. Σεφέρη, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Στ. Κορκολής παρουσίασε μελοποιημένα τραγούδια του Νομπελίστα μας ποιητή.

Ακολούθως προβλήθηκε το πολυσχιδές έργο του κ. Χαραλαμπάκη και πρωτίστως η έκδοση του περίφημου Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ιδιαίτερη αυτή η βράβευση του (κρητικού) συμπατριώτη μου καθηγητή αποτελεί ύψιστη τιμή για την ίδια τη χώρα μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή κατά την οποία η Γλώσσα μας, η Ορθοδοξία, η Ιστορία μας…τα ήθη και έθιμά μας, αποτελούν το ενοποιητικό στοιχείο του Ελληνισμού.

Ο κ. Χαραλαμπάκης αγαπά πολύ τη Λακωνία και ιδιαίτερα τη Σπάρτη την οποία επισκέπτεται συχνά (ιδιωτικά), αλλά και επίσημα ως ομιλητής, όπως τον περασμένο Ιούνιο σε Επιστημονική Ημερίδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε εκδήλωση της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. καθηγητής θα είναι ξανά εισηγητής στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στις 4- 5 & 6 Μαΐου, στο Γύθειο.

Με τιμή
Δρ. Ιωάννης Σαϊτάκης
Σχολικός Σύμβουλος
1ης & 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λακωνίας