Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40αρηδων

Αυξημένη ζήτηση σε ραντεβού

Άνοιξε πριν από λίγη ώρα η πλατφόρμα emvolio.gov.gr προκειμένου να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό με το AstraZeneca οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, όπως άλλωστε προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης.

Μάλιστα, ήδη έφτασαν τα πρώτα μηνύματα καλώντας τους να μπουν στην πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου», αναφέρει χαρακτηριστικά το SMS.

Ωστόσο, για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα θα ανοίξει αύριο στις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 ετών, αυξήθηκαν ήδη οι εμβολιαστικές γραμμές, ενώ θα προστεθούν και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.