Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/Biontech

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο "Ιπποκράτης"

Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου θα γίνουν ταυτόχρονα οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά συνέπεια και στη χώρα μας, μετά και την έγκριση του εμβολίου των Pfizer/Biontech.

Πέρασαν στην Ελλάδα μεσω Προμαχώνα, οι πρώτες 9.700 δόσεις του εμβολίου, προκειμένου την Κυριακή να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί την Κυριακή.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο “Ιπποκράτης”

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, η νταλίκα με τα εμβόλια θα κατευθυνθεί υπό άκρα μυστικότητα και υπό τη συνοδεία οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, ελικοπτέρου και αστυνομικών της ΕΚΑΜ σε μεγάλο αποθηκευτικό hub στην Αττική. Από εκεί θα ξεκινήσει η διανομή στις 4 άλλες μεγάλες αποθήκες και αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα, την οποία επισκέφθηκε και επιθεώρησε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς. Θα ακολουθήσει η διανομή τους στα κέντρα όπου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν 5 χιλιάδες αστυνομικοί ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Οι δυο πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος. Από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.