ΕΛΜΕ Λακωνίας | Μήνυμα για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες πολλή κουβέντα γίνεται και πολύ μελάνι χύνεται για τον τρόπο με τον οποίο τα σχολεία και η εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα θα εορτάσουν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι τιμώνται ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων.

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι, συζητώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εορτασμός, να χαθεί το μήνυμα που εκπέμπει η σημαντική μέρα για τον εκπαιδευτικό κόσμο και που δεν είναι άλλο από τη σπουδαιότητα της Παιδείας στη διαμόρφωση κοινωνιών που θα προάγουν την ανθρώπινη φύση μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού, κατανόησης και αλληλεγγύης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας έχει τη βεβαιότητα ότι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν πλήρη επίγνωση του ρόλου τους και εργάζονται με συνέπεια – παρά τις αντιξοότητες – για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου, εύχεται δε σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς καθώς και στο διοικητικό, βοηθητικό και υποστηρικτικό προσωπικό «Χρόνια Πολλά».

YΓ: Θεωρούμε επίσης άστοχες δηλώσεις που απαξιώνουν και προσβάλουν τους εκπαιδευτικούς, από πρόσωπα αναρμόδια με την εκπαίδευση.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ