Έλληνες μεταξύ των αγνοουμένων στο πλοίο στην Κέρκυρα

Γίνονται ακόμα εκρήξεις στο Euroferry Olympia

Και Ελληνες είναι μεταξύ των αγνοουμένων από τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.

Η ταυτοποίηση στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε για 278 άτομα από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού (για την ακρίβεια πρόκειται για 277 και έναν λαθρομετανάστη). Δύο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο, και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο.

Οπως έγινε μάλιστα γνωστό πριν λίγο, τα δύο άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης με δύο πυροσβεστικά σκάφη να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες στο φλεγόμενο πλοίο.
Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi που αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι. Μεταξύ τους 21 Έλληνες (14 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα) και οι υπόλοιποι αλλοδαποί.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία, λέει η πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.
Διασωθέντες από την πυρκαγιά στο πλοίο

Οι διασωθέντες από το πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες περισυνελέχθησαν από τρία πλωτά (σε ένα πλωτό πάνω από 200 άτομα) και έφτασαν τμηματικα στην Κέρκυρα. Εκεί το Λιμενικό είχε καθορίσει 4 σημεία καταμέτρησης όπου έγινε η ταυτοπροσωπία. Οι έρευνες στην θάλασσα συνεχίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα επιβάτες που μίλησαν σε τηλεοπτικά μέσα εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να μη γλίτωσαν όλοι επιβάτες, αφού είναι πιθανόν να υπήρχαν κάποιοι οδηγοί που να κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους στα γκαράζ.