Ελευθερία ή Θάνατος για τον Γιάννη Λαγό!

Ανακοίνωση Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΘΕΣΜΟΣ» Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Εδώ και μία εβδομάδα o Eυρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο ένας εκ των είκοσι ενός εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού στο Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο (που στις τελευταίες ευρωεκλογές έλαβε 130.000 ψήφους), έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας δικαιοσύνη για τον εαυτό του και τους άλλους 49 (σαράντα εννέα) πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Δομοκού.

Η καταδικαστική, παρά την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως, απόφαση του δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2020, δεν έχει ακόμη, ενάμιση χρόνο μετά, καθαρογραφεί, έτσι που να στερούνται την δρομολόγηση τής εφέσεώς τους οι φυλακισμένοι Έλληνες εθνικιστές!! Οι περισσότεροι έχουν συμπληρώσει (μαζί με την προφυλάκισή τους το 2013-14) σχεδόν τρία έτη φυλάκισης, χωρίς να έχουν δει ποτέ αναλυτικά τις ποινές τους και την αιτιολόγησή τους, για να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στα ένδικα μέσα υπεράσπισης του εαυτού τους, κατά το (ξεχασμένο) δικαιϊκό σύστημα και τον (τσαλαπατημένο) νομικό μας πολιτισμό!! Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά, γιατί έτσι αυτοκαταργείται.

Καταφανείς σκοπιμότητες και ακραία πολιτική εκδικητικότητα στην περίπτωσή μας –που δεν σέβεται ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε τη δημοκρατία, ούτε τη λαϊκή θέληση-, δεν επιτρέπουν μήνες τώρα στον ευρωβουλευτή την εξ αποστάσεως άσκηση των καθηκόντων του, πράγμα αντίθετο και με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που επίσης όμως νίπτει τας χείρας της ως άλλος Πόντιος Πιλάτος!!

Δεν έμεινε άλλος δρόμος στον Έλληνα ευρωβουλευτή που έδωσε ακραίες μάχες για την Πατρίδα και την Ορθόδοξη πίστη μας στις αίθουσες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: η απεργία πείνας, με αίτημα …Δικαιοσύνη, αλλιώς …Ελευθερία ή θάνατος!!

Κι επειδή στην περίπτωσή του η απεργία πείνας είναι πραγματική, κι όχι ψευδεπίγραφη σαν εκείνη που κάνουν κατά καιρούς αναρχοαριστεροί υποκριτές (ποινικοί) κρατούμενοι, να δούμε ποιοί και πως θα αναλάβoυν κατ’ ουσίαν την ευθύνη να αφαιρέσουν τη ζωή, να βάψουν τα χέρια του με το αίμα ενός εκλεγμένου και εν ενεργεία εκπροσώπου του ελληνικού λαού.

Δικό μας στοιχειώδες πατριωτικό χρέος και καθήκον είναι να σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στον άδικα και παράλογα φυλακισμένο, άξιο και αταλάντευτο μαχητή της εθνικής ιδέας Γιάννη Λαγό και μέρος αυτού του χρέους είναι και να γνωστοποιήσουμε την πορεία του στον δικό του Γολγοθά, στον ύστατο δρόμο υπεράσπισης που επέλεξε για τον εαυτό του, στο δρόμο της Τιμής και της Αξιοπρέπειας.

Γιατί ο Γιάννης Λαγός έχει και Τιμή και Αξιοπρέπεια. Και Πατριωτισμό αδιαπραγμάτευτο.

Μένει να δούμε ΤΙ έχουν οι διώκτες του…

Σκάλα, 15-2-2022

Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Β. Λουκάκος (ιατρός)

Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Π. Δημακόγιαννης (εκδότης)