Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (25.7.2023), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.111- άτομα, εκ των οποίων τα -895- ήταν ημεδαποί και -216- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -827- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -71- άτομα, από τα οποία -49- ήταν ημεδαποί και -22-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -43- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

· Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Επτά (7) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

· Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

στην Αρκαδία:

· Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

· Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Εννέα (9) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Λακωνία:

· Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

· Μία (1) ημεδαπή, για κλοπή.

· Δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στη Μεσσηνία:

· Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.

· Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκε:

· από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 17.11.2021 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -349- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

· μικροποσότητα κάνναβης, στη Λακωνία,

· μικροποσότητα ηρωίνης, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -17,4- γραμμαρίων και -1- ναρκωτικό δισκίο, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Συλλήψεις στην Αργολίδα 

Συνελήφθη, χθες (25.7.2023) το πρωί, στο Κρανίδι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 38χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες -8- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,30- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -210- γραμμαρίων.

Συνελήφθη, χθες (25.7.2023) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 51χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε ποιμνιοστάσιό του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκε να καλλιεργεί -4- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2,10- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -75- γραμμαρίων και -30- σπόροι κάνναβης.

Συνελήφθη, σήμερα (26.7.2023) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών, 60χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημά του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί -2- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -25- εκατοστών, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.