Εκοιμήθη ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης

Η Ιερά Μητρόπολις Μάνης με βαθιά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλία Πολίτη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε τη Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στον οικισμό Άγιος Γεώργιος Κοίτας του Δήμου Ανατολικής Μάνης, υπό του Τοποτηρητού της Ι.Μ. Μάνης Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και πολλών κληρικών της Ι.Μ. Μάνης.

Με θερμά λόγια απευθύνθηκε ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής για τον μακαριστό στηρίζοντας την οικογένειά του και προβάλλοντας τον ως πρότυπο άξιου οικογενειάρχη και εκκλησιαστικού υπαλλήλου.

Επίσης με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε, και ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μάνης πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, για την προσφορά του κεκοιμημένου σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία από τη θέση που κατείχε. Ακόμα ο πανοσιολογιώτατος πρωτοσύγκελλος μετέφερε στην οικογένεια και τους οικείους τη βαθύτατη θλίψη και την προσευχητική συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Βιογραφικό

Ο Ηλίας Πολίτης γεννήθηκε το 1950 στην Κοίτα Λακωνίας. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Λογιστών Πειραιά.

Το 1985 διορίστηκε ως Γραμματέας – Λογιστής στην Ιερά Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου. Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο υπηρεσίας του, που διοργανώθηκαν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπηρέτησε ευόρκως με υπακοή και σύνεση και τους δυο μακαριστούς Αρχιερείς κυρό Σωτήριο και κυρό Χρυσόστομο Β’.

Έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.

Ξεχώρισε για τις διοικητικές του ικανότητες και για την αφοσίωση του στο έργο της Εκκλησίας.

Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του εν χώρα ζώντων.

Αιωνία του η μνήμη!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης