Εκλογές Τουρκία: «Σάρωσε» ο Ερντογάν – Νικητής με 49,4%, στο 45% ο Κιλιτσντάρογλου

Σαρωτική νίκη για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 49,35%. Ο αντίπαλός του, Κεμάλ, Κιλιτσντάρογλου, έφτασε στο 45% με καταμετρημένο το 98,86% της επικράτειας.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν έκανε την «ομιλία του μπαλκονιού» και τραγούδησε: «Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Εμείς σας αγαπάμε πάρα πολύ».

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον Κιλιτσντάρογλου για τα βίντεο στην κουζίνα, λέγοντας «άλλοι είναι στην κουζίνα, εγώ είμαι στο μπαλκόνι της νίκης».

«Το αποτέλεσμα της ισχυρής αγάπης είναι εδώ. Αυτή εδώ είναι η συνάντηση των ερωτευμένων. Το αποτέλεσμα όλου αυτού του μαραθωνίου το ζούμε απόψε μαζί σας. Κάποιοι είναι στην κουζίνα, κάποιοι άλλοι είναι στο μπαλκόνι. Ευγνωμονώ τους περίπου 27 εκατομμύρια συμπολίτες μου που με ψήφισαν για να εκλεγώ πρόεδρος. Ευχαριστώ τους περίπου 56 εκατομμύρια συμπολίτες μου που ανεξάρτητα απο την προτίμηση τους, συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Στις εκλογές κρατήσαμε μια διαφορά με τον πιο κοντινό αντίπαλο μας με 2,6 εκατομμύρια ψήφους!!!».

Από την πλευρά του ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται στο μπαλκόνι: «Θα νικήσουμε και θα φέρουμε δημοκρατία» είπε ο ηγέτης της ενωμένης αντιπολίτευσης

«Ο Ερντογάν παρά τις συκοφαντίες και τις προσβολές του δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα το οποίο επιθυμεί. Κανένας να μην επιχειρήσει κάποιο τετελεσμένο. Οι εκλογές δεν κερδίζονται στο μπαλκόνι. Ο κόσμος να ξέρει πως θα νικήσουμε οπωσδήποε και στη χωρα αυτή θα φέρουμε την δημοκρατία. Σας ευχαριστώ».