Εκδήλωση στη Σπάρτη για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Οι κομματικές οργανώσεις Λακωνίας ΚΚΕ-ΚΝΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση με την ευκαιρία των 73 χρόνων από τη συντριβή του φασισμού, την Τετάρτη 9 του Μάη, στις 11.00 πμ, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή Ανάληψη έξω από το γενικό νοσοκομείο Σπάρτης.

Όσο και αν επιδιώκουν οι δυνάμεις της αντίδρασης και του ιμπεριαλισμού να ξεχαστεί η αντιφασιστική εποποιία των λαών, η 9 του Μάη παραμένει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές όλου του κόσμου ως η μέρα που η ανθρωπότητα έβαζε τέρμα στην εγκληματική εξάπλωση του φασισμού.

Σήμερα, η ΕΕ καθώς και άλλα αστικά ιδεολογικά επιτελεία επιδιώκουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, να υποβαθμίσουν ή και να εξαφανίσουν το ρόλο της ΕΣΣΔ στην ήττα του ναζισμού, που πρόσφερε τεράστιες θυσίες στην πάλη για να ηττηθεί ο φασισμός, που είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η εργατική τάξη, οι λαοί σε όλο τον κόσμο τιμούν τα εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες, τις χιλιάδες των αγωνιστών που με το όπλο στο χέρι ή από κάθε άλλο μετερίζι αντιπάλεψαν και νίκησαν το φασισμό.

Πολεμάμε το δηλητήριο του φασισμού-ναζισμού. Παλεύουμε για την ανατροπή του σάπιου συστήματος που τον γεννάει, του καπιταλισμού, του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας.

73 χρόνια μετά, η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών μπορεί να δώσει ώθηση στη μελέτη της ιστορίας και την αναζήτηση της αλήθειας για τις πραγματικές αιτίες των πολέμων και τη άνοδο του φασισμού, για το δυνάμωμα της λαϊκής πάλης.