Εκδήλωση με θέμα το πανάρχαιο ιδιωματικό γλωσσάρι της Γορτυνίας

Τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 06:00 μ.μ., στο Σαϊνοπούλειο Κέντρο Σπάρτης (κάτωθεν Σινεμά Σέντερ) , ο Γορτυνιακός Σύνδεσμός Σπάρτης διοργανώνει εκδήλωση με ομιλία του κ. Αθανασίου Στρίκου, τ. Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ερευνητή, συγγραφέα και Εκπ/κού, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Το πανάρχαιο ιδιωματικό γλωσσάρι της Γορτυνίας-(με ετυμολογική αναφορά)».

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, αφού ο εκλεκτός ομιλητής θα παρουσιάσει με τεκμηριωμένο τρόπο τη σχέση που έχουν οι διάφορες γορτυνιακές λέξεις κι εκφράσεις με την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Η εκδήλωση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά των εκδηλώσεων του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης με γορτυνιακά θέματα όπως: «Τα γορτυνιακά τοπωνύμια»-Γιάννης Λαμπρινάκος, «Γορτύνιοι Πετρομάστορες στη Λακωνία»-Γιώργος Γιαξόγλου, « Γορτυνιακές Παραδόσεις»-Βαγγέλης Μητράκος.

Καλούνται όλα τα Μέλη του Συνδέσμου, όλοι οι Σπαρτιάτες γορτυνιακής καταγωγής , όλοι οι φίλοι του Γορτυνιακού Συνδέσμου και της Γορτυνίας, να παραστούν στην εκδήλωση αυτή. Είσοδος Ελεύθερη!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ          ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ