ΕΙΙΡΑ: Στα υψηλά προ πανδημίας επίπεδα η ακροαματικότητα ραδιοφώνου

«Δείχνει» ραδιόφωνο και η νέα έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ

Την πλήρη επαναφορά του ραδιοφώνου στα υψηλά επίπεδα ακροαματικότητας, όπως καταγράφονταν προ της πανδημίας, επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η ΑΕΜΑΡ, με την επιστημονική εποπτεία του Παντείου Πανεπιστημίου, με τη συνεργασία των εταιρειών MRB HEELLAS και GLOBAL LINK. Συγκεκριμένα, η αύξηση της ακροαματικότητας που παρατηρήθηκε την εβδομάδα #53 (πριν τις διακοπές του Πάσχα) συνεχίστηκε και την εβδομάδα #54 (αμέσως μετά το Πάσχα) φέρνοντας την ακροαματικότητα οριακά πάνω από το 80%.

Αναλυτικά, οι καθημερινές κατέγραψαν 80.7% και τα σαββατοκύριακα 79.1%, ενώ συνολικά η ακροαματικότητα ανέβηκε στο 80.3%.

Τα νέα ευρήματα βρίσκονται σε συνέχεια σειράς θετικών στοιχείων, που πρόσφατα ανακοινώθηκαν, όπου με ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες αναδείχθηκε τόσο η εμπιστοσύνη για το #ΑγαπημένοΜέσο, όσο και η εγκυρότητα και η φιλικότητα (84,2%), η χαλάρωση και το ότι φτιάχνει τη διάθεση (96,2%), η συντροφικότητα, ακόμα και η ισχυρή δήλωση «δεν θα μπορούσα χωρίς αυτό» (69.6%).

«Δείχνει» ραδιόφωνο η νέα έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ για την εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Μία ακόμα έρευνα, πανελλαδική αυτή τη φορά, από τον οργανισμό έρευνας και ανάλυσης ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ και την εταιρεία ερευνών METRON ANALYSIS, επιβεβαιώνει την υψηλή εμπιστοσύνη των πολιτών στο ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς», ανάμεσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το ραδιόφωνο σημείωσε θετικές απαντήσεις με ποσοστό 56,4%, ενώ το ίντερνετ 46,5%, οι εφημερίδες 33,8% και η τηλεόραση 32%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως, το ραδιόφωνο ανάμεσα στο σύνολο των θετικών απαντήσεων για την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, τοποθετείται μεταξύ του κράτους πρόνοιας (56,7%) και της εκκλησίας (54,9%).

Σύμφωνα με τη METRON ANALYSIS, η έρευνα διεξήχθη κατά το διάστημα 8 Απριλίου 2020-15 Απριλίου 2020, τηλεφωνικά, σε δείγμα 1256 ατόμων. Το σύνολο των ευρημάτων δείτε το εδώ.

Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα θετικά στοιχεία, που επίσης ανακοινώθηκαν, μετά από έρευνα της ΑΕΜΑΡ και υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου με ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες αναδείχθηκε τόσο η εμπιστοσύνη για το #ΑγαπημένοΜέσο, όσο και η εγκυρότητα και η φιλικότητα (84,2%), η χαλάρωση και το οτι φτιάχνει τη διάθεση (96,2%), η συντροφικότητα, ακόμα και η ισχυρή δήλωση «δεν θα μπορούσα χωρίς αυτό» (69.6%).

#Μένουμε Ασφαλείς #Ακούμε Ραδιόφωνο

Πηγή: radiotvlink.com