“Είναι κρίμα να φθίνει το επίπεδο οργάνωσης της Σπαρτακιάδας”

Καυστική ανακοίνωση του Συλλόγου Φιλοπροόδων νέων Παλαιοπαναγιάς: "Εκφράζουμε τη λύπη και τον εκνευρισμό μας προς κάθε υπεύθυνο"

Μετά το πέρας της Σπαρτακιάδας 2022 και σχετικά με τη διαδρομή Σπάρτη – Ξηροκάμπι, την Κυριακή 9/10/2022, θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη αλλά και τον εκνευρισμό μας προς κάθε υπεύθυνο, σχετικά με την οργάνωση της εκδήλωσης. Αναλυτικά:

1) Πρώτη φορά, όσα χρόνια συμμετέχουμε εθελοντικά ως σύλλογος, δεν μας χορηγήθηκαν διακριτικά γιλέκα ούτε σημαίες για τους εθελοντές που έκλεισαν τους δρόμους στην Παλαιοπαναγιά.

2) Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση σχετικά με την εκκίνηση των γκρουπ (υπήρχε μία γενική ενημέρωση για έναρξη)

3) Ομοίως και για τη λήξη και το αναφέρουμε, διότι γίναμε δέκτες παραπόνων από τους εθελοντές που αφιέρωσαν το πρωινό μιας αργίας, για να βοηθήσουν.

4) Δεν είχε οριστεί υπεύθυνος επικοινωνίας για οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε.

5) Στον όμορο οικισμό Ανωγείων είτε δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση είτε οι αντίστοιχοι σύλλογοι δραστηριοποιήθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιμονή των κατοίκων των Ανωγείων για διέλευση με τα οχήματά τους προς τα ανώγεια μέσω της Παλαιοπαναγιάς.

Όλα αυτά έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ποδηλατών και ευτυχώς δεν προκλήθηκε σοβαρό ατύχημα. Είναι κρίμα για μία αθλητική εκδήλωση θεσμό, αντί να βελτιώνεται συνεχώς και να έλκει περισσότερους αθλητές, να φθίνει το επίπεδο οργάνωσής της.

ΥΓ: Περαστικά στον ποδηλάτη που τραυματίστηκε στην Παλαιοπαναγιά. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και καλό θα ήταν η επέμβαση των αρμοδίων διοργανωτών σε παρόμοια συμβάντα να είναι ταχύτερη.

Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ ” Ο ΤΑΫΓΕΤΟΣ”