Εγκαινιάζεται η Έκθεση αγιογραφίας στον Βασσαρά

Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, ‘Φώτης Κόντογλου’

Έκθεση αγιογραφίας, με έργα των πτυχιούχων και των σπουδαστών της, διοργανώνει η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, ‘Φώτης Κόντογλου’, στον Βασσαρά, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Βασσαρά.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 και ώρα 20.30, στο κοινοτικό κτίριο Βασσαρά, στην κεντρική πλατεία. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως την Τρίτη 16 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας: 20.30-23.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, ‘Φώτης Κόντογλου’ λειτουργεί από το 2016, με στόχο την κατανόηση της Ορθόδοξης εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου- πόλου έλξης ατόμων όλων των ηλικιών, διαθέτοντας ακόμα και παιδικά τμήματα. Προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανόν επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά Αγιογράφων
του τόπου μας.