Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Νεάπολη προς Παλαιόκαστρο

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο δήμαρχος, Ηρακλής Τριχείλης

Η τελετή εγκαινίων και αγιασμού του Οδικού Άξονα Νεάπολη – Λιμάνι Παλαιοκάστρου-Κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2021 στη Δημοτική Ενότητα Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας.

Την τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων τέλεσε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ενώ παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Δαβάκης Αθανάσιος και Κρητικός Νεοκλής, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Λακωνίας κ.κ. Βερούτης Θεόδωρος και Τζινιέρης Νίκωνας, ο τέως Περιφερειάρχης κ. Τατούλης Πέτρος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σπυριδάκου Μαργαρίτα, ο Δ/ντης Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Μιχαλέτος Ιωάννης, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας Νεάπολης και του Λιμεναρχείου Νεάπολης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Μονεμβασίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων της Δ.Ε Βοιών, ιερείς της περιοχής, εκπρόσωποι συλλόγων.

Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία παραμένει αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου για την προώθηση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, κατόπιν μακροχρόνιων και επίπονων προσπαθειών, παρέδωσε σε κυκλοφορία έναν νέο ασφαλή και λειτουργικό δρόμο που συνδέει την Κοινότητα Νεάπολης με τον Οικισμό Παλαιοκάστρου και τις Κατασκηνώσεις.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορούσε σε εργασίες διαμόρφωσης διατομών, τεχνικών έργων, τσιμεντόστρωσης της χωμάτινης οδού σε μήκος 1.700,00 μ., καθώς και κατασκευή χαμηλού στηθαίου προστασίας από οπλισμένο σκυρόδεμα τόσο στην εσωτερική πλευρά (βραχοπαγίδα), όσο και στην εξωτερική πλευρά του δρόμου.

Eπίσης έχει πραγματοποιηθεί το δεύτερο τμήμα συντήρηση – βελτίωση του δρόμου Παλαιόκαστρο – Κατασκηνώσεις μήκους 700,00 μ.

Πρόκειται για έργο ουσίας, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής διότι συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, καθώς και την ασφαλή πρόσβασή τους στον τόπο κατοικίας, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος πέραν της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής, εξυπηρετεί το Λιμένα Παλαιοκάστρου (για τον οποίο εκπονείται μελέτη επέκτασης του Λιμενοβραχίονα κατά 140,00 μ. και μελέτη κατασκευής Μαρίνας δυναμικότητας 103 σκαφών) και τις κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ