Έφτασε στην Αθήνα ο Ερντογάν (εικόνες-video)

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει

Προσγειώθηκε πριν από λίγα λεπτά το αεροσκάφος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τον Τούρκο πρόεδρο υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερκών Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ο κ. Ερντογάν αναμένεται να φτάσει στις 11:30 στο Προεδρικό Μέγαρο για την συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από το αεροδρόμιο η πομπή θα μπει στην Αττική οδό, από εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας θα φτάσει στην Ηρώδου Αττικού.

Στις 12.15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Νωρίτερα , στις 11.30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντησδη με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης , στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια , η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν

Κλειστοί δρόμοι

Μέχρι το απόγευμα οι οδοί Κατεχάκη – Μεσογειων – Βασιλ. Σοφίας – Κηφισίας – Βασ. Κωνσταντίνου – Βασ. Αμαλίας – Αλεξάνδρας – Μιχαλακοπουλου – Σταδίου – Πανεπιστημίου και Ακαδημίας θα είναι μια απαγορευμένη ζώνη για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Στα ψηλά κτίρια σε ολόκληρη την Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα είναι ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές οι οποίοι θα καλύψουν όλα τα νευρολογικά σημεία.

Ταυτόχρονα και τις 6 ώρες που θα βρίσκεται εδώ Ερντογάν θα υπάρχει εναέρια επιτήρηση, σε πολλά επίπεδα τόσο από drones, όσο κι από ελικόπτερα της ελληνικής αστυνομίας, τα οποία θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα σαρώσουν το κέντρο της Αθήνας, θα ελέγξουν ακόμη και κάδους σκουπιδιών για τυχόν εκρηκτικούς μηχανισμούς ή ύποπτα αντικείμενα. Την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ θα ελέγξει ακόμη και τις στοές του δικτύου ομβρίων υδάτων.

Η επίσκεψη του Τουρκου προεδρου στην Ελλάδα θα διαρκέσει περίπου 6 ώρες.

Στις 11:30 ο Ερντογάν θα φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία συνάντηση η οποία θα διαρκέσει 45 λεπτά. Στις 12:15, θα μεταβεί δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί οι δυο ηγέτες θα έχουν συνάντηση παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και των συμβούλων τους. Στη 13.00 Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις και στην συνέχεια θα αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα αναχωρήσει στις 16.00 το απόγευμα.