ΕΦΚΑ Λακωνίας | Ελάχιστοι εργαζόμενοι, χωρίς διαδίκτυο, αλλά με … φαξ!

Δηλώσεις Νότας Κοντογιάννη, προϊσταμένης τμήματος μητρώου και ασφαλιστικού βίου και μέλους ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων Λακωνίας Αρκαδίας και Αργολίδας

Δηλώσεις που προκαλούν απορία και προβληματισμό για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ Λακωνίας και όχι μόνο, έκανε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, η κυρία Νότα Κοντογιάννη, προϊσταμένη τμήματος μητρώου και ασφαλιστικού βίου και μέλους ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Λακωνίας, Αρκαδίας και Αργολίδας.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι εδώ και 12 χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ουδέποτε εκπαιδεύτηκαν για την ενοποίηση των ταμείων, είναι στα όριά τους, δεν έχουν διαδίκτυο και email, αλλά καλούνται να χρησιμοποιήσουν το … φαξ. Επιπλέον, όλα λειτουργούν χειρόγραφα, ενώ ανύπαρκτη είναι και η μηχανογράφηση. 

Η κυρία Κοντογιάννη επιβεβαίωσε ότι δεν είναι εφικτή η τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κόσμου, καθώς οι υπάλληλοι δεν επαρκούν και διέψευσε τις πληροφορίες ότι πλέον έχει επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων.

Σκοπός είναι η ιδιωτικοποίηση, σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το αρμόδιο υπουργικό γραφείο έχει κλειστή την πόρτα στους συνδικαλιστές, καθώς δεν αρέσουν οι αλήθειες.