Δωρεά για τον ηλεκτροφωτισμό του αγάλματος «Βασιλιά Ευρώτα»

Επιστολή προς το Δήμαρχο, Δήμο Βέρδο

Κυρία Πρόεδρε – Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου – Κύριε Δήμαρχε,
με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να σας εκφράσουμε την ικανοποίηση και την χαρά μας, για την ανέγερση αγάλματος, του μυθικού Βασιλιά Ευρώτα, έργο του γλύπτη Ιωάννη Μπάρδη, στον κήπο του Ιπποκράτη στην είσοδο της πόλης της Σκάλας. Η πράξη αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη σεβασμού και αγάπης του Δήμου Ευρώτα στις προγονικές του ρίζες και παραδόσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη, την αξία αποδοχής και στήριξης του έργου από τους πολίτες του Δήμου, το οποίο στέκει μακριά από θέσεις μικροπολιτικών και στείρων αντιπαραθέσεων ή οπισθοδρομικά συντηρητικών δογματικά απόψεων, ταυτόχρονα σκεπτόμενοι την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και τις προτεραιότητες κάλυψης των αναγκών ενός Δήμου, μέσα σε στενά οικονομικά όρια, μπορούμε να κατανοήσουμε την σημασία της ολοκλήρωσης του έργου, όπου υπολείπεται ο ηλεκτροφωτισμός όσο και η προμήθεια και λειτουργία ηλεκτραντλίας για την τελική ανάδειξη και λειτουργία του έργου.

Η θρησκευτική κοινότητα της «ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ» μετά από Πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη που συμμετείχαν οι υπεύθυνοι λειτουργοί Περιφερειών, Στερεάς Ελλάδος , Βορείου Ελλάδος και Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε ομόφωνα να χρηματοδοτήσει και να υλοποίηση το μέρος εκείνο του έργου που αντιστοιχεί στην ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και πάντα υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα μελέτης φωτισμού που παραλάβαμε μετά από δική μας πρωτοβουλία και επιλογής κατάλληλων αντλιών και αυτοματισμού από εξειδικευμένους τεχνικούς γνωστών Ελληνικών εταιριών και ευρωπαϊκών οίκων, το υπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται στο ύψος των 4.500 ευρώ τουλάχιστον.

Ζητάμε από το Δημοτικό συμβούλιο να κάνει δεκτή την δωρεά μας προς τους δημότες του Δήμου Ευρώτα. Επίσης να γίνει δεκτή η πλαισίωσή μας και η δυνατότητα της συνεισφορά μας στην τελετή εγκαινίων, με εκδηλώσεις και δρώμενα που θα αναπτύξουν ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΜΟΥΣΙΚΑ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ και ΘΡΙΣΚΕΥΤΙΚΑ το γεγονός, και αυτό ως ο νόμιμος και ο μόνος ηθικά και θρησκευτικά θεσμός που συνάδει με την υπόσταση και την «προγονική παράδοση» του Βασιλιά ΕΥΡΩΤΑ.

Σεβόμενοι τους νόμους και τους θεσμούς της πολιτείας θα αναμένουμε την απόφαση σας και είμαστε πεπεισμένοι ότι η δωρεά μας δεν θα πέσει θύμα μικροπολιτικών πρακτικών ή θρησκευτικών διακρίσεων και αγκυλώσεων αλλά θα αναδείξει την ποιότητα και την σύγχρονη αντίληψη των μελών της που συνεχίζει να υπάρχει «λειτουργώντας στο σήμερα ακουμπώντας στις προγονικές της αξίες».

Ευελπιστούμε σε μια άμεση, εποικοδομητική και ωφέλιμη για τον πολίτη συνεργασία.

Για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αρείων Κυριάκος Ν. Χιώτης