Δοξολογίες για το νέος έτος σε Τρίπολη και Σπάρτη

Χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ευστάθιος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του νέου έτους σε Τρίπολη και Σπάρτη.

Ειδικότερα, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαντινείας και Κυνουρίας, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίσαντα μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, στην οποία συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος. Ακολούθως, τελέσθηκε η Δοξολογία για το νέο έτος παρουσία των τοπικών αρχόντων και των επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην ομιλία του πριν την Δοξολογία, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι εποικοδομητικός για κάθε χριστιανό, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει αυτογνωσία, ανθρωπογνωσία και θεογνωσία.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε διαδοχικά τις Βασιλόπιτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, ευχόμενος υγεία και πολλά έργα επ΄ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής. Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου στην Τρίπολη ολοκληρώθηκε με την μετάβασή του στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, όπου τέλεσε Τρισάγιο.