Δούκας: «Φτύσαμε αίμα για τα απορρίμματα – Δεν φταίει ο δήμος»

Όλα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Σπαρτιατών για το μείζον ζήτημα των σκουπιδιών - Πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση

Συνέντευξη Τύπου για τα τεχνικά έργα παραχώρησαν χθες ο δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Πέτρος Δούκας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κύριος Σπύρος Μοιράγιας. Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δήμαρχος καταπιάστηκε με το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων, οι όγκοι των οποίων συνθέτουν μία αποκρουστική εικόνα το τελευταίο διάστημα για το δήμο.

Ειδικότερα, ο κύριος Δούκας υπενθύμισε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη θέση Τριανταφυλλιά, αλλά προέκυψε μία ακόμα καθυστέρηση, καθώς η αντιπολίτευση στο δήμο Ήλιδας αντέδρασε, ζητώντας να μη δεχτούν τα απορρίμματα των Σπαρτιατών. Τελικά, κατόπιν προσωπικών ενεργειών του δημάρχου Σπάρτης, όπως ο ίδιος δήλωσε, η διαδικασία προχωρά και αναμένεται να εξομαλυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σύμβαση ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου. «Ευελπιστούμε ότι μέχρι τότε θα έχουν μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Παλαιόχουνης», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σπάρτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι μέχρι πρότινος δεν υπήρχε πρόβλεψη για μεταφορά των απορριμμάτων της Λακωνίας στην εν λόγω αρκαδική περιοχή.

«Δεν φταίει ο δήμος για την κατάσταση με τα σκουπίδια. Έκλεισε ο ΧΑΔΑ Αφυσσού άρον άρον, καθώς κινήθηκαν μηνύσεις εναντίον της δημοτικής αρχής. Ο κεντρικός σχεδιασμός είναι ανύπαρκτος. Φτύσαμε αίμα και ό,τι κάναμε το κάναμε αβοήθητοι».

Συντονιστείτε αύριο, στις 09.00 πμ, στην πρωινή ζώνη του FLY 89.7. Ο αρμόδιος αντιδημαρχος, Θανάσης Καρλαύτης, δίνει απαντήσεις για το καυτό ζήτημα των απορριμμάτων και την επόμενη ημέρα.