Δούκας: “Εργαστήκαμε και Σ/Κ για να φτάσουμε εδώ το δήμο Σπάρτης”

«Καταιγισμός έργων πολλών εκατομμυρίων με πρωτόγνωρα και ανήκουστα νούμερα για το δήμο Σπάρτης»

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι o δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, από κοινού με τους αντιδημάρχους, Γεωργία Δεδεδήμου, Δημήτρη Καπονικολό και Θανάση Καρλάυτη, καθώς και το σύμβουλο, κύριο Γιάννη Ράλλη.

Αρχικά, ο δήμαρχος Σπάρτης ανέφερε ότι ο δήμος είναι ακόμα στην αρχή, αλλά έχει ήδη λύσει πολλά προβλήματα, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά. Εργαζόμαστε ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, για να φτάσουμε το δήμο σε αυτό το σημείο και προσπαθούμε να φέρουμε κοσμογονία, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακολούθως, παρέθεσε ενδεικτικά μερικά από τα έργα που δρομολογεί η δημοτική αρχή, μεταξύ των οποίων η ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης, καθώς και αυτή απέναντι από το πάρκο Γουδέ, το Ξενία, το νέο αθλητικό κέντρο, το κτήριο Σπυρόπουλου, το αεροδρόμιο, καθώς και η φοιτητική εστία. Ο Πέτρος Δούκας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο δήμος έχει συνδράμει το έργο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, καθώς και στην οικία της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν η αντιδήμαρχος Οικονομικών, κυρία Δεδεδήμου, η οποία απαρίθμησε τα έργα που μελετήθηκαν, εντάχθηκαν σε προγράμματα και προχωρούν, και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κύριος Καπονικολός, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που πρέπει «να φαίνονται και όχι να λέγονται» όπως σημείωσε, ευχαριστώντας το δήμαρχο που του εμπιστεύτηκε αυτή τη νευραλγική θέση. Ακολούθησαν ο κύριος Ράλλης, που έκανε λόγο για «καταιγισμό έργων πολλών εκατομμυρίων με πρωτόγνωρα και ανήκουστα νούμερα για το δήμο», και ο κύριος Καρλαύτης, ο οποίος μίλησε για τις ενέργειες του δήμου στο θέμα των αδέσποτων ζώων, αποκαλύπτοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες για το πρότυπο καταφύγιο ζώων.

Σε ερωτήσεις του FLY σχετικά με την ίδρυση ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη, ο δήμαρχος Σπάρτης απάντησε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει να διεκδικεί κάτι αρκετά δύσκολο, δεδομένου ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποδυνάμωνε τα ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή, ενώ αναφορικά με το αν δημιούργησε υψηλές προσδοκίες στους πολίτες με την προεκλογική του δέσμευση ότι σε 100 ημέρες θα άλλαζε η Σπάρτη, ο κύριος Δούκας απάντησε «πιθανόν να δημιούργησε υψηλές προσδοκίες, καθώς κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δέσει», αποδίδοντας όποιες καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί στη γραφειοκρατία και τις συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν κι άλλες θεματικές συνεντεύξεις τύπου από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου.