Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να του αναγνωρίσει ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου με την οποία σπάνε τα ισόβια.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αποφάσισε να διατηρήσει την πρωτόδικη απόφαση με την οποία έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο τον κατηγορούμενο.

Ο Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει εκτίσει μέχρι σήμερα σχεδόν 11 έτη της ποινής του και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας έχει πλέον το δικαίωμα να αιτηθεί την αποφυλάκισή του, καθώς έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Έντονη ήταν η αντίδραση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μετά το άκουσμα της απόφασης αναφώνησε: «Με αυτή σας την απόφαση οπλίζετε το χέρι του επόμενου Κορκονέα».

Σε ό,τι αφορά τον συγκατηγορούμενο του Κορκονέα, Βασίλειο Σαραλιώτη, το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών.

skai.gr