Δίχως τέλος οι συλλήψεις στην Πελοπόννησο

15 συλλήψεις στο νομό Λακωνίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 4.5.2023 έως και χθες (15.5.2023), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -905- άτομα, εκ των οποίων -712- ήταν ημεδαποί και -193- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -623-οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -85- άτομα, από τα οποία -65- ήταν ημεδαποί και -20-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -52- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

· Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

· Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

· Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κου Ανακριτή Τρίπολης, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

· Δύο (2) ημεδαποί, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

· Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

· Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

· Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

· Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Λακωνία:

· Πέντε (5) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

· Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

· Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στη Μεσσηνία:

· Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή.

· Δύο (2) ημεδαποί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

· Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

· Πέντε (5) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για ναρκωτικά.

· Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.

· Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθησαν, χθες (15.5.2023) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 31 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, χθες (15.5.2023) το βράδυ, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, 39χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε ποδήλατο ημεδαπής, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε, ενώ εντός σακιδίου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Εξιχνιάστηκε:

· από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, μία (1) περίπτωση κλοπής χρημάτων από πορτοφόλι ημεδαπής, που έγινε την 14.4.2023 στο Κιάτο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 74χρονης ημεδαπής, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -259- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

· -10- ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης, στην Αργολίδα,

· προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία,

· ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -8,98- γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας) και -13- τσιγαριλίκια κάνναβης, στη Λακωνία,

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -12,7- γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης και τσιγαριλίκι κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.