Δίχως τέλος οι συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Για ναρκωτικά και κλοπές

Συνελήφθη, χθες (4.4.2024) το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 18χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες (4.4.2024) το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 67χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες (4.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 44χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε τσάντα αλλοδαπής, η οποία περιείχε χρήματα, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα. Επιπλέον, όπως προέκυψε, την 2.4.2024 είχε διαπράξει ακόμη -1- περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, όπου είχε αφαιρέσει κουτί με χρήματα.

Συνελήφθη, χθες (4.4.2024) το πρωί, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 36χρονος ημεδαπός, γιατί διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες, πλησίον της οικίας του, -5- φυτά κάνναβης, ύψους έως -10- εκατοστών περίπου, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε αρδευτικός εξοπλισμός.

Συνελήφθησαν, χθες (4.4.2024) το βράδυ στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, -5- ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 25 ετών και -2- ανήλικοι ημεδαποί, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε αναδιπλούμενος σουγιάς, με μήκος λάμας -7- εκατοστά. Επίσης, πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε -1- πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος. Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 23χρονος ημεδαπός οδηγούσε όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -16- άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, χθες (4.4.2024), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κορινθίας, καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -61- άτομα, προσήχθησαν -20- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -16- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • -8- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,
  • -3- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • -2- άτομα, για καταδικαστικά έγγραφα,
  • -1- άτομο, για στέρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ),
  • -1- άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας,
  • -1- άτομο, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- οχήματα, τα οποία όπως προέκυψε ήταν κλεμμένα.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.