Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 10,3 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Διψήφιο προβάδισμα 10,3 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 19,4%. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό που αγγίζει το διψήφιο: 9,7%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 29,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,4%
Κίνημα Αλλαγής: 9,7%
Χρυσή Αυγή: 7%
ΚΚΕ: 6,8%
Ένωση Κεντρώων: 2,8%
ΑΝΕΛ: 2,5%
Άλλο: 4,1%
Άκυρο/Λευκό: 3,7%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 14,3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 70% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται 52 μονάδων καθώς μόνο το 18,2% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν πρώτο κόμμα αν την προσεχή Κυριακή γίνονταν εκλογές.

Μόνο ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μετά τον Αύγουστο θα βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης.

Συνολικά στο ερώτημα για την έξοδο από τα μνημόνια και την πιθανότητα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και το 49,1% δηλώνουν ότι θα χειροτερεύσει.

Σαφές προβάδισμα έναντι του Τσίπρα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 34,4% ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 23,7%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,7%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 31,6%.

Τέλος, στην ερώτηση αν η συγκυρία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι ευνοϊκή και πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει την επίλυσή του τώρα, οι πολίτες απαντούν ναι σε ποσοστό 48,3% ενώ το 43,9% διαφωνεί.