Δήμος Σπάρτης – “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”: Εντάχθηκαν έργα εκατομμυρίων

Συνάντηση στο ΥΠΕΣ για το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Στις 09 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, παρουσία του Βουλευτή Λα-κωνίας, κ. Ν. Κρητικού, με τους: Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, Αντιδήμαρχο Οι-κονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης, κ. Γ. Δεδεδήμου και Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, κ. Ηλ. Τρακάκη.
Αφού έγινε παρουσίαση της προτεραιοποίησης των προτάσεων που έχουν κατατε-θεί, ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε για την ένταξη της πρότασης (εκτός ανώτατου ορίου συνολικού προϋπολογισμού που αντιστοιχεί στο Δήμο Σπάρτης) με τίτλο «Κατα-σκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Δ.Ε. Μυστρά, Σπαρτιατών και οικισμών Καρυών και Καστορίου» και προϋπολογισμό 11.937.809,82 € (πρόσκληση ΑΤ02), σε εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 6 παρ. 7 της αρ. 6302/8-4-2021 ΚΥΑ.
Κατόπιν αυτού, στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», θα ενταχθούν για το Δήμο Σπάρτης και τη ΔΕΥΑΣ, έργα συνολικού προϋπολογισμού 33.828.626,93 €.
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαίωσε ότι θα γίνει προσπάθεια για την ένταξη και των υπολοίπων προτάσεων σε άλλα χρηματοδοτικά προ-γράμματα.

Η Αντιδήμαρχος
Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΔΕΔΗΜΟΥ