Δήμος Σπάρτης | Εκδήλωση προς τιμή του Άγγελου Δεληβοριά

Ο Δήμος Σπάρτης, τιμώντας τον αείμνηστο καθηγητή αρχαιολογίας και ακαδημαϊκό, τον επίτιμο δημότη της Σπάρτης, τον Άγγελο Δεληβορριά, διοργανώνει εκδήλωση, το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 7:30΄ μμ, στον χώρο της ανασκαφής του Iερού του Αμυκλαίου Απόλλωνος στις Αμύκλες.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον άνθρωπο με την ευρύτητα του πνεύματος, την ακατάπαυστη εργατικότητα και την αστείρευτη δημιουργικότητα, που το όνομα του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Σπάρτη.

Είχε διατελέσει το 1968 προϊστάμενος της Ε’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Επίσης, είχε αναλάβει την έρευνα του Ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνος, που μελετούσε συστηματικά για χρόνια, και φιλοδοξούσε να χαρίσει στον τόπο μας ένα χώρο , που θα εξελισσόταν, από τους πρώτους σε επισκεψιμότητα της Ελλάδος.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Σπάρτης, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Λακωνίας την Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Σωματείο «Οι φίλοι του Αμυκλαίου» .

Από το Γραφείο Δημάρχου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

7.30 μ.μ.: Θρησκευτικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Αμυκλών.

8.15 μ.μ.: Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά στο χώρο της ανασκαφής του ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνα στις Αμύκλες.

8.20μ.μ: Ευάγγελος Βαλιώτης , Δήμαρχος Σπάρτης . Χαιρετισμός.

8.25μ.μ.: Ανάγνωση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπυρίδωνα Μοιράγια.

8.30μ.μ.: Δημοσθένης Ματάλας , δικηγόρος , π. Δήμαρχος Σπάρτης. «Ο Άγγελος Δεληβορριάς και η πρώτη γνωριμία του με τη Σπάρτη» .

8.45 μ.μ.: Γεωργία Κακούρου –Χρόνη, μουσειολόγος. « Ο οραματιστής διανοούμενος Άγγελος Δεληβοριάς»

9.00 μ.μ.: Σταύρος Βλίζος, αρχαιολόγος , επίκουρος καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο . «Ο Άγγελος Δεληβορριάς και το Αμύκλαιο»

*Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Αμύκλες.