Ανακοίνωση Δήμου Πατρέων για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Από την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνεται ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν διαφορά στη δηλωμένη επιφάνεια των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων τους, μεταξύ των λογαριασμών του ρεύματος και του Ε9, μπορούν τώρα να διορθώνουν οι ίδιοι τα τ.μ. των ακινήτων τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/

Μέσω αυτής της εφαρμογής, παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή του περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ να διασταυρώνονται με τα στοιχεία του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου μέσω ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα μπορούν οι συνδημότες μας να προσέρχονται για τον ίδιο λόγο στην αρμόδια Υπηρεσία μας (Μαιζώνος 147 2ος όροφος, τμήμα ΤΑΠ).

Επίσης καλούνται οι ιδιοκτήτες πάσης φύσεως μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που βρίσκονται α) εντός σχεδίου πόλεως ή εκτός των ορίων οικισμών (οικόπεδα, αποθήκες, γκαράζ, καταστήματα κ.λπ.).

β) στα κτίσματα εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός των ορίων οικισμών που δεν τα έχουν δηλώσει στο Δήμο Πατρέων, να καταθέσουν δήλωση ιδιοκτησίας (Ν.2130/93 άρθρο 24) στο ίδιο αρμόδιο τμήμα του Δήμου (ΤΑΠ).

Υπενθυμίζουμε ότι οι σχετικές αιτήσεις – διορθωτικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31 Μαρτίου 2020, για να τύχουν απαλλαγών από πρόστιμα για μη υποβολή ή υποβολή ανακριβών μέχρι σήμερα δηλώσεων, (ν.4647/19 άρθρο 51 παρ.2).

Οι διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές από τις δηλώσεις – διορθώσεις αυτές, θα υπολογίζονται και θα οφείλονται μόνο από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Μετά τις 31 Μαρτίου 2020, θα υπάρξει διασταύρωση των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων του Ε9 με τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων, για χρέωση τελών διαφοράς τετραγωνικών και πρόστιμα όπως προβλέπονται από τους αντίστοιχους νόμους καθορισμού του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και των ανταποδοτικών τελών .

Καλούνται οι συνδημότες μας να προβούν στις παραπάνω ενέργειες, μέχρι την 31η Μαρτίου 2020 που είναι η καταληκτική ημερομηνία.