Δημοπρατείται το τελεφερίκ στο βράχο της Μονεμβασιάς

Πώς εξελίσσονται τα υπόλοιπα έργα Πολιτισμού στη Λακωνία

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού, συμμετείχε ο Θεόδωρος Βερούτης.

Κύριο θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε το έργο της εγκατάστασης τελεφερίκ στον Βράχο της Μονεμβασιάς, το οποίο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 6.800.000€ και υλοποιείται με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ, Πάρνωνας Α.Ε.

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα, προκειμένου να τηρηθούν τα «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής του, όπως επιτάσσουν οι διαδικασίες του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στη σύσκεψη επίσης συζητήθηκε η πορεία και των υπόλοιπων έργων Πολιτισμού που υλοποιούνται στη Λακωνία και αφορούν:

Στην φωτιστική ανάδειξη του Βράχου της Μονεμβασίας

Στην ανάδειξη – εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά

Στην αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης.

Συζητήθηκε επίσης και η πορεία ολοκλήρωσης της μελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης και των απαραίτητων αδειοδοτήσεων που είναι αναγκαίες προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, για τα θέματα που αφορούσαν στον Δήμο Μονεμβασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων Θέμης Βλαχούλης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων Τζούλια Παπαγεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.